Home » Baza wiedzy
Mikrobiologia | 12.11.2024
Poznaj najważniejsze zalety komory Whitley H25 Hypoxystation.
Czytaj więcej
Mikrobiologia | 19.09.2024
Najważniejsze czynniki jakimi powinno się kierować podczas doboru komory rękawicowej do hodowli bakterii.
Mikrobiologia | 27.07.2024
Poznaj zalety komór hipoksyjnych od firmy Don Whitley Scientific.
Przemysł spożywczy | 27.03.2024
Omawiamy kwestię wpływu mykotoksyn na hodowlę drobiu oraz prezentujemy testy na ich oznaczanie.
Mikrobiologia | 21.03.2024
Zadbaj o jakość swojego stanowiska pracy oraz żywotność urządzenia dzięki naszym wskazówkom dotyczącym dezynfekcji.
Mikrobiologia | 29.02.2024
Omawiamy poszczegółne cechy komór do hipoksji marki Don Whitley Scientific na tle konkurencji.
Mleko i produkty mleczne | 19.09.2023
Wykrywanie zafałszowanych próbek mleka przy pomocy analizatora Bentley DairySpec FT.
Mleko i produkty mleczne | 24.05.2023
Dlaczego ważne jest przeprowadzanie kalibracji aparatury analitycznej i jak tą kwestię rozwiązano w analizatorach mleka Bentley DairySpec FT.
Laboratorium analityczne | 24.04.2023
Przeczytaj w jaki sposób przeprowadzić proste oraz szybkie czyszczenie dozownika butelkowego.
Mleko i produkty mleczne | 02.03.2023
Mleko jest bardzo złożonym pokarmem i bogatym źródłem grup funkcyjnych…
Wino i piwo | 10.01.2023
Opis badania na oznaczanie cukrów resztkowych (gukozy i fruktozy) w winie oraz cydrze przy wykorzystaniu zestawu firmy Vinmetrica.
Laboratorium analityczne | 21.10.2022
Poznaj skuteczne techniki czyszczenia dozowników butelkowych oraz biuret cyfrowych i zwiększ dokładność swoich wyników w laboratorium.
Mikrobiologia | 06.09.2022
Badania zmienności tolerancji tlenu wśród bakterii beztlenowych związanych z ludzkim przewodem pokarmowym.
Laboratorium analityczne | 20.06.2022
Kilka praktycznych porad, które pozwolą usprawnić ci proces pipetowania w laboratorium.
Wino i piwo | 12.05.2022
Zbadaj poziom kwasu jabłkowego za pomocą urządzenia Vinmetrica SC-55.
Mleko i produkty mleczne | 01.03.2022
Laboratorium analityczne | 21.01.2022
Mikrobiologia | 04.01.2022
Mikrobiologia | 20.09.2021
Wino i piwo | 13.09.2021