Każdy wyrób mleczarski, który trafia do sprzedaży, powinien być wcześniej poddany rygorystycznym badaniom, wśród których musi znaleźć się między innymi pomiar różnorodnych jego parametrów chemicznych. Znaczny postęp technologiczny sprawił, że analiza składu mleka i produktów mleczarskich może być dziś przeprowadzona automatycznie przez odpowiednio zaprojektowane urządzenie. W ofercie firmy Bantley Polska znajdują się wysokiej klasy aparaty pozwalające na precyzyjne pomiary wspomnianych parametrów, wśród których znajdują się na przykład: tłuszcz, białko, laktoza, mocznik, sucha masa, kazeina, kwasy tłuszczowe, ciała ketonowe oraz wiele innych.
Przedsiębiorstwa zajmujące się produkcją produktów mleczarskich powinny posiadać doskonale wyposażone laboratoria, w których będzie można jednoznacznie określić skład chemiczny mleka i produktów mleczarskich. Tylko w ten sposób możliwe bowiem będzie zapewnienie najwyższej jakości wytworów, a tym samym sukces przedsiębiorstwa na lokalnym i krajowym rynku. Współczesne technologie pomiarowe doskonale radzą sobie z tego rodzaju zadaniami, czego przykładem może być działanie urządzenia Bentley FTS – analizatora składu mleka oraz produktów mlecznych. Oparte jest ono na Transformacji Fouriera (FTIR) polegającej na analizie pełnego spektrum podczerwieni.
Bentley FTS oferuje kompletną analizę składu mleka. Sprzęt tego rodzaju pozwoli Państwu na profesjonalne zbadanie każdej próbki mleka, jak również wielu produktów, będących efektem jego przetworzenia. Dzięki temu istnieje możliwość ciągłego kontrolowania składu produktów, jakie następnie trafiają na półki sklepowe. Wysoka jakość wyrobów mleczarskich jest podstawą sukcesu Państwa firmy. Warto zatem zainwestować w wysokiej klasy urządzenia Bentley Polska, by móc zaoferować klientom produkty najwyższej i sprawdzonej jakości.