Nowoczesność w analizie mleka i produktów mleczarskich
Home » Seminaria i targi » Webinar z serii „Exploring the Microbiome” #4

Webinar z serii „Exploring the Microbiome” #4

25.03.2025 r.
30 kwietnia odbędzie się czwarty już webinar poświęcony zagadnieniom mikrobioty jelitowej. Na zaproszenie firmy Don Whitley Scientific, tym razem głos zabierze dr Nelson Mota de Carvalho, pracujący jako asystent badawczy w Biorbis.

Temat: Sustainable Solutions for Gut Microbiota Modulation: From Discovery to Application (Zrównoważone rozwiązania dla modulacji mikrobioty jelitowej: od odkrycia do zastosowania)

Data: środa, 30 kwietnia, godz. 11:30–12:00

Udział bezpłatny. Webinar w języku angielskim

Zarejestruj się: https://www.eventbrite.co.uk/e/exploring-the-microbiome-with-professor-riley-tickets-1139930896999

Szczegółowe informacje można uzyskać kontaktując się z nami na numer tel. 607 099 899 
lub adres e-mail: ecieslakiewicz@bentleyinstruments.com

Nelson Mota de Carvalho o sobie:

Posiadam tytuł licencjata z mikrobiologii (2016), magistra z mikrobiologii stosowanej (2018) oraz doktorat z biotechnologii ze specjalizacją w mikrobiologii (2024) uzyskany na Wydziale Biotechnologii Universidade Católica Portuguesa.

W latach 2017–2018 uczestniczyłem w programie ERASMUS na University of Reading (Wielka Brytania) w Katedrze Nauk o Żywności i Żywieniu, badając wpływ mąk owadzich na mikrobiotę jelitową człowieka in vitro w ramach mojej pracy magisterskiej.

W latach 2019–2023 pracowałem jako asystent laboratoryjny w Alchemy Project – wspólnym przedsięwzięciu Amyris Bio Products Portugal i Universidade Católica Portuguesa. Wspierałem rozwój in vitro modeli przewodu pokarmowego ludzi i zwierząt w celu oceny właściwości bioaktywnych składników pozyskiwanych z produktów ubocznych trzciny cukrowej.

W 2020 roku rozpocząłem studia doktoranckie w dziedzinie biotechnologii ze specjalizacją w mikrobiologii na Universidade Católica Portuguesa. Moje badania skupiają się na opracowaniu kompleksowej platformy modeli in vitro – GIOTA, umożliwiającej precyzyjną symulację przewodów pokarmowych zwierząt i ludzi.

Obecnie pracuję jako asystent badawczy w Biorbis, gdzie zajmuję się opracowywaniem zrównoważonych składników bioaktywnych pochodzących z produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego. Moje obszary specjalizacji obejmują mikrobiologię żywności, mikrobiotę jelitową, prebiotyki, probiotyki oraz modelowanie procesów trawiennych, ze szczególnym uwzględnieniem wpływu diety na zdrowie ludzi i zwierząt.

Posiadam szerokie doświadczenie w pracy w zespołach multidyscyplinarnych i międzynarodowych, łącząc badania akademickie z praktycznym zastosowaniem w biotechnologii i przemyśle hodowlanym.

Moim celem jest rozwój zrównoważonych rozwiązań w dziedzinie zdrowia i żywienia, a także dalszy wkład w rozwój tej dynamicznie rozwijającej się branży.

Newsletter
Spodobał Ci się ten artykuł? Zasubskrybuj nasz newsletter, aby otrzymywać więcej podobnych treści, być na bieżąco z najnowszymi produktami oraz ekskluzywnymi ofertami!

Współadministratorem danych jest firma Bentley Polska Sp. z o.o. Twój adres e-mail będzie wykorzystywany jedynie do rozsyłania informacji marketingowych. Zawsze możesz zrezygnować z otrzymywania naszych wiadomości. Więcej informacji można uzyskać pisząc na adres e-mail: iod@bentley.pol.pl