Nowoczesność w analizie mleka i produktów mleczarskich
Home » Asortyment » Wykrywanie i test wzrostu drobnoustrojów w przemysłowych zastosowaniach laboratoryjnych za pomocą urządzenia Oculer

Wykrywanie i test wzrostu drobnoustrojów w przemysłowych zastosowaniach laboratoryjnych za pomocą urządzenia Oculer

25.01.2022r.

W jaki sposób zwiększyć bezpieczeństwo w przemyśle spożywczym, mleczarskim i napojowym?

Oculer, wykorzystując technologię *GreenLight®, zapewnia innowacyjny i kompletny system, który łączy dokładność unikalnego czytnika i inkubatora serii 930 wraz z oprogramowaniem OcuSoft, probówką testową APCheck®, która zawiera czujnik ubytku tlenu i selektywną pożywkę wzrostową.

Probówki APCheck® są dostarczane w stanie napełnionym i napromieniowanym promieniowaniem gamma, co zapewnia łatwość użycia i dogodne przechowywanie w temperaturze otoczenia. W pełni zautomatyzowany system zapewnia:

Szybsze wyniki – test na obecność drożdży i pleśni, który zapewnia dokładne wyniki w ciągu 48 godzin zamiast 120 godzin.

Zwiększona czułość – testy Oculer umożliwiają analizę do 10 ml próbki, co skutkuje nawet 100-krotnym wzrostem czułości.

Elastyczność – możliwość dostosowania do obciążenia dzięki połączeniu wielu czytników z jednym komputerem.

System Oculer do badania drobnoustrojów w żywności

* Technologia Greenlight® Wykorzystuje unikalny barwnik, który emituje pewien poziom luminescencji, gdy poziom tlenu jest wyczerpany podczas fazy wzrostu mikroorganizmów.

Zaawansowane technologicznie testy Oculer oferują:

  • Znaczne oszczędności czasu
  • W pełni zautomatyzowane wyniki w czasie rzeczywistym
  • Zwiększoną czułość
  • Obniżony kapitał obrotowy
  • Jednoetapową inokulację próbki
  • Zwiększoną integralność i bezpieczeństwo
  • Łatwe w użyciu oprogramowanie OcuSoft
  • Elastyczność
  Liczba żywych organizmów tlenowych / Całkowita liczba żywych organizmów Bakterie
Gram-ujemne
Bakterie
Gram-dodatnie
Drożdże
i pleśnie
Bakterie grupy
coli i E coli
Mleko, Produkty mleczne 🗸 🗸 🗸 🗸 🗸
Formuła mleka w proszku 🗸       🗸
Napoje 🗸     🗸  
Próbka środowiskowa 🗸 🗸 🗸 🗸  
Produkty do pielęgnacji ciała 🗸   🗸 🗸  
Obszar czystej produkcji 🗸 🗸 🗸 🗸 🗸