Zestaw odczynników do analizy pozostałości cukrów w winach – zapewnia dokładny i rzetelny poziom stężenia pozostałości cukru (glukozy, fruktozy, sacharozy) zarówno w czerwonych i białych winach, a także w innych próbkach.
Producent: Vinmetrica
Zestaw odczynników do analizy pozostałości cukrów w winach – zapewnia dokładny i rzetelny poziom stężenia pozostałości cukru (glukozy, fruktozy, sacharozy) zarówno w czerwonych i białych winach, a także w innych próbkach.
Zestaw wystarczy do wykonania maksymalnie 24 testów – 22 testów, 1 próby pozytywnej i 1 próby zerowej.
Uwaga! Za każdym razem należy wykonać próbę pozytywną i zerową. Dzięki 12 plastikowym probówkom reakcyjnym, które dostępne są w zestawie RS Labware Kit, można wykonywać do 10 testów jednocześnie: 1 standard i 1 pusty. W przypadku przeprowadzania wszystkich 22 testy jednocześnie, należy zaopatrzyć się w dodatkowe probówki reakcyjne (również w naszej ofercie).
Przydatny dodatek do serii mierników SC-200 i SC-300 z serii Vinmetrica
Całkowicie nowy zestaw reagentów do analizy pozostałości cukrów od firmy Vinmetrica to doskonały dodatek dla posiadaczy mierników SC-200 oraz SC-300. Odczynniki są w pełni kompatybilne z wyposażeniem. Dzięki elektrodzie pH analiza pozostałości cukrów pomaga winiarzowi w oznaczeniu glukozy, fruktozy i sacharozy w winie. Podstawowymi funkcjonalnościami mierników Vinmetrica SC jest dokładność wykonywanych badań oraz niezawodność. Niewielkie oraz poręczne urządzenie potrafi zastąpić wymyślny sprzęt laboratoryjny do badania pozostałości cukrów w winach. Nasze mierniki potrafią odczytać wyniki do 300 mg/j lub +/- 10% wartości pozostałości cukru. Nie ma potrzeby zakupu innego kosztowego sprzętu laboratoryjnego, więc nasz zestaw reagentów pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze.
Zawiera wszystko, co potrzebne do wykonania analizy pozostałości cukrów (glukozy, fruktozy i sacharozy) w twoim winie.
Sprzęt do przeprowadzania analizy pozostałości cukrów (niezwarte w zestawie reagentów)
Zawiera wszystko, co potrzebne do wykonania analizy pozostałości cukrów (glukozy, fruktozy i sacharozy) w twoim winie.
Uwaga! Rekomendujemy zakup tego zestawu przy zakupie pierwszego zestawu reagentów do analizy pozostałości cukru w winie. Sprzęt jest wielokrotnego użytku i można go kupić tylko raz. Wszystkie produkty można zamówić osobno w późniejszym terminie.
Zestaw pozwala na analizę pozostałości cukru w winie poprzez badanie pH. Reagenty i proszek enzymatyczny powodują spadek pH, w momencie kiedy w winie obecne są pozostałości cukru tzn. im więcej pozostałości w próbce wina tym większy spadek pH.
Szczegółowy przebieg procesu testu na pozostałość cukru w winie został opisany w instrukcji obsługi.