Wiarygodne i szybkie oznaczanie punktu zamarzania w mleku zgodne z normą ISO 5764 / IDF 108.
Producent: Gerber Instruments
Wiarygodne i szybkie oznaczanie punktu zamarzania w mleku zgodne z normą ISO 5764 / IDF 108.
Gerber Instruments to firma z długoletnią tradycją, która od 1892 roku prowadzi ciągły rozwój w zakresie produkcji urządzeń analitycznych oraz instrumentów kontroli jakości przeznaczonych dla przemysłu mleczarskiego.
Gerber Instruments koncentruje się na wprowadzaniu innowacyjnych rozwiązań przy produkcji precyzyjnych urządzeń laboratoryjnych, czego przykładem jest najnowszy Gerber Cryoscope C1 dostępny w wersji manualnej oraz automatycznej pozwalający na analizę do 12 próbek mleka.
Podczas codziennej kontroli zawartości wody w surowym mleku urządzenie działała wyjątkowo cicho. Dynamiczny układ chłodzenia umożliwia maksymalną przepustowość próbek nawet w temperaturze otoczenia do 35 °C.
Krioskop CryoScope C1 dostępny jest w dwóch wersjach - manualnej na jedną próbkę, a także automatycznej z zamontowaną karuzelą pozwalającą na wykonanie 12 analiz w jednej sesji.
Parametr | Wartość |
Zasada pomiaru | Krioskopia termistorowa |
Badane parametry | Temperatura zamarzania |
Czas rozpoczęcia / zakończenia pracy | ok. 90 sekund / 1 próbka |
Wydajność | 1 próbka w wersji manualnej, 12 próbek w wersji z podajnikiem karuzelowym |
Objętość próbki | 2,0 ml lub 2,5 ml |
Jednostki | m°C lub m°H |
Rozdzielczość | 0,1 m°C lub m°H |
Zakres pomiarowy | 0,0000 °C do -1,5000 °C |
Powtarzalność | 0,002°C (± 2.0 m°C) |
Temperatura pracy | 15 °C do 35 °C |
Temperatura przechowywania | 0 °C do 45 °C |
Wilgotność | 5 – 80% wilgotności względnej (bez kondensacji) |
Zasilanie | 230V/115 V AC 50/60 Hz, 180 VA |
Waga | 11 kg netto / 15 kg brutto |
Wymiary | 28 x 42 x 32 cm |
Specyfikacja może ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia.