Wiarygodne i szybkie oznaczanie punktu zamarzania w mleku zgodne z normą ISO 5764 / IDF 108.
Gerber Instruments to firma z długoletnią tradycją, która od 1892 roku prowadzi ciągły rozwój w zakresie produkcji urządzeń analitycznych oraz instrumentów kontroli jakości przeznaczonych dla przemysłu mleczarskiego.
Gerber Instruments koncentruje się na wprowadzaniu innowacyjnych rozwiązań przy produkcji precyzyjnych urządzeń laboratoryjnych, czego przykładem jest najnowszy Gerber Cryoscope C1 dostępny w wersji manualnej oraz automatycznej pozwalający na analizę do 12 próbek mleka.
Podczas codziennej kontroli zawartości wody w surowym mleku urządzenie działała wyjątkowo cicho. Dynamiczny układ chłodzenia umożliwia maksymalną przepustowość próbek nawet w temperaturze otoczenia do 35 °C.
Najważniejsze cechy
- Szybkie i wiarygodne oznaczanie punktu zamarzania mleka surowego.
- Do wyboru wersja manualna na jedną próbkę oraz automatyczna z karuzelą pozwalającą na pomiar do 12 próbek w jednej sesji.
- Kolorowy i wyraźny ekran dotykowy. Przyjazny dla użytkownika interfejs.
- Dynamiczny układ chłodzenia pozwalający na wydajną pracę urządzenia nawet w temperaturze otoczenia do 35 °C.
- CryoScope C1 jest urządzeniem przystosowanym do standardów krajowych oraz zagranicznych. Jest zgodny z normą ISO 5764 / IDF 108.
Wersja manualna oraz automatyczna do wyboru
Krioskop CryoScope C1 dostępny jest w dwóch wersjach - manualnej na jedną próbkę, a także automatycznej z zamontowaną karuzelą pozwalającą na wykonanie 12 analiz w jednej sesji.